De verschillende speciale verrichtingen

Tijdens het volgen van een rijopleiding komen verschillende onderwerpen aan bod. De belangrijkste dingen vormen de basis van het autorijden.

auto in sneeuw

Zo moet je natuurlijk weten waar de pedalen in de auto voor dienen om überhaupt het voertuig in beweging te krijgen.

Het om je heen en in de spiegels kijken om het verkeer in te schatten rondom je auto is ook een cruciale vaardigheid om aan te leren. Naast deze essentiële dingen zal je tijdens het nemen van rijlessen ook met verschillende speciale verrichtingen te maken krijgen.

Dit zijn manoeuvres die je met de auto moet uitvoeren omdat je deze in het verkeer regelmatig zult tegenkomen.

Auto omkeren op de weg

De bijzondere verrichting die je in het verkeer ongetwijfeld het meeste zult tegenkomen is de auto omkeren op de weg. Het kan namelijk regelmatig een keer voorkomen dat dit noodzakelijk is.

Zeker als je net je rijbewijs hebt zal je best je bestemming een keer voorbijrijden. Het is dan nodig dat je weet hoe je veilig kunt omkeren op de weg.

Dit kan door een draai te maken en de auto een aantal keren te steken. Of door achteruit een zijstraat in te rijden om vervolgens weer rechtuit weg te kunnen rijden.

Parkeer opdracht vervullen

Mensen die een rijopleiding volgen vrezen meestal het fileparkeren het meeste als bijzondere verrichting. Het is ook een vaardigheid die wat oefening vereist om deze aan te leren.

Er zijn echter ook vele andere manieren waarop je een auto kunt inparkeren. Tijdens de rijlessen worden deze door je instructeur allemaal behandeld. Je hebt bijvoorbeeld ook het veel simpelere vooruit of achteruit inparkeren.

Tijdens een examen geeft een examinator meestal de opdracht om de lesauto simpelweg ergens te parkeren. Je kunt dan zelf kiezen hoe je dit gaat doen. Het kan echter voorkomen dat het fileparkeren de beste oplossing is.

Stoppen en wegrijden

Een auto op ieder moment kunnen stoppen en ook weer weg kunnen rijden is, zoals je kunt voorstellen, een verrichting die iedere chauffeur zich zou moeten aanleren.

Het behoort dan ook tot de bijzonder verrichtingen die tijdens de rijopleiding worden aangeleerd.

Meestal moet je op een weg achter een andere auto parkeren en dit op zo’n manier doen dat je ook weer gemakkelijk weg kunt rijden. De hellingprof behoort ook tot dit onderdeel.

Wil jij ook een proefles? Ga dan naar Autorijschool Utrecht:

Rijschool WTF
Trompstraat 19
3454 XJ Utrecht
https://sites.google.com/site/rijschoolweteachfast/